26th Nov 2016 ~Bawa Aku Pergi~

Bawa aku pergi, pacu laju-laju
Kita lari dari realiti
Bawa aku pergi, pacu laju lagi
Malah kita tak perlu kembali..
Tengah malam nanti tolong jangan lupa
Jangan mungkir janji, aku dah teruja
Sudah cukup lama aku tunggu saat ini
Sejak kali terakhir kau hantar pulang hidup sungguh sepi
Tolong jangan bilang mama
Tolong jangan bilang papa
Malah jangan bilang teman karibmu
Jangan bilang sesiapa..
Buku merah jangan lupa bawa, moga-moga belum tamat tempoh
Kali ini kita pergi lebih lama, pergi lebih jauh
Mata dalam kaca topi berceloreng
Sarung tangan hitam atas muka ada topeng
Hanya perlu siul tidak tekan loceng
Hero sudah sampai, cepat terjun dari loteng
Kita terus ke sempadan, aku pacu engkau bonceng
Bawa bekal air muka cuci aib bopeng
Lari dari kewajipan tanggungjawab ponteng
Lari dari kenyataan mula kisah dongeng
Tinggalkan dataran puncak dunia kita duga
Tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
Lari-lari baling bola salji depan gua
Sambil cari yeti kita boleh cari (what?)
Tinggalkan dataran puncak dunia kita duga
Tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
Lari-lari baling bola salji depan gua
Tidak jumpa yeti, moga-moga jumpa syurga
Bila kita pergi, apa kan berlaku
Siapa kan peduli, siapa ambil tahu
Hidup kita tempuh untuk apa saja
Tidak kira mana kembara membawa
Kita kan bersama
Buku merah jangan lupa bawa, moga-moga belum tamat tempoh
Kali ini kita pergi lebih lama, pergi lebih jauh

 

This is how i feel rite now.

I know that it is not easy, but I know that I can endure. Another more years to go. In syaa Allah.

We talk only the necessary thing.

*endure

*try to find the happiness, in such other way

*Me, Myself and I — MY WORLD

 

 

Advertisements
Posted in Uncategorized | Leave a comment

~22nd Nov 2016: Endure Little Bit More~

A dark heart in a dark place.
Bruised in every which way.
So much pain.
Rain.

A shallow mind on a different page.
Optimism still in the game.
So much shame.
Vain.

A smile of lies on a sad face.
With sarcasm to embrace.
So much waste.
Erase.

Today.
Tomorrow.
Yesterday.
The day before.
And more.

So much pain to endure.

Cazandra Aporbo, 24th Feb 2012

Silent. Run. Escape. Hope.

Try to endure..because every cloud has a silver lining.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

~20th Nov 2016~ Endure

Once again..
Beralah bukan bererti kalah
Bersabar kerana sabar itu tiada had
Moga Allah kuatkan hati & iman

“Ingin aku singkap kembali
kenangan lama agar bersemi
inginku ulangi kisah manis
agar terus bersemadi..

Ingatlah aku sebagai rakanmu
kenanglah aku dalam doamu
begitu indahnya kisah dahulu
engkau sebagai temanku..

Apabila engkau terjaga
satukanlah harapanku denganmu
kerana ianya bakal berpadu
mimpi si penunggu yang setia..

Layarkanlah impian doamu
sesungguhnya aku masih mengingatimu
sebagai kawan, rakan dan teman
semoga kita diberkati Allah..

Ku doakan kepadamu
agar bahagia
di dunia dan akhirat..”

*Thinkin’ of flying
*Thinkin’ of walk away
*Thinkin’ of how to calm down

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Saya ADALAH Saya

aku bukan aku yang kau kenali dulu

engkau bukan engkau yang pernah memukau

dihadapan kita dua insan berbeza

yang mencari-cari arahnya sendiri

suara senada seia sekata

tiba saatnya bercanggah jua

kita yang bersifat baru merubah dengan waktu

kau dan keangkuhanmu mencabar kesabaran ku

ke mana kelembutan bicara yang bersopan

diriku dikasarkan oleh pengalaman

andainya berjauhan rahmatnya kedamaian

biar kau pergi, biar ku di sini

C/O suara senada seia sekata

tiba saatnya bercanggah jua

kita yang bersifat baru merubah dengan waktu

kau dan keangkuhanmu mencabar kesabaran ku

ke mana kelembutan bicara yang bersopan

diriku dikasarkan oleh pengalaman

andainya berjauhan rahmatnya kedamaian

biar kau pergi, biar ku di sini

biar kau pergi,

biarlah…. ku redha sendiri

 

 

Kerana saya insan biasa..

Saya hidup dalam dunia saya.

Mungkin ada yang rasa hidup saya ni misteri, mementingkan diri, sombong..etc.

Taka pa lah..kenapa perlu pening pasal saya??

Saya dan hidup saya..awak dan hidup awak..

 

Rumusan yang saya dapat daripada hasil ‘sembang kencang’ saya dgn seorang kawan:

Corak lah hidup kita semahunya kita. Tak perlu ‘fake’. Suka kata suka, tak suka kata lah tak suka. Kita tak mampu untuk buat semua orang suka dengan kita, tapi sebolehnya kita elak daripada orang yang akan menimbulkan masalah pada kita.

 

**kawan memang ramai, tapi kalau yang bernama sahabat…boleh dikira dengan jari**

 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

~29th April ’16; gonna move on~

We had a long chat last night.

I want him to move on..but I think we are in the same boat. But, lucky he didn’t try to ‘open’ all those days stories.

-Sleepless night

-Day dreaming

-Over thinking

Oh my…this is me few years back..

 

I need to do something, to remind me that I’m TAKEN.

Promise is just a promise. But when we feel guilty because of our promise, then problems will come.

Moga Allah panjangkan usia awak, limpahkan rahmat-Nya ke atas awak, berkati awak di dunia & akhirat, permudahkan segala urusan awak, tabah & tenangkan hati awak. Moga Dia sentiasa lapangkan hati awak, & jadikan awak insan yg redha. Aamiin.nisa

*at the end of the night, i prayed for his good*

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

~28th April 2016~

3rd

Saya jadi bidan terjun dari bangunan 44 tingkat, bilamana saya ‘terpaksa’ jadi camerawoman utk event hari ni (1st Staff Assembly for year 2016). See my boss up there, happy as always.

Erm..bnyk gambar-gambar awal ni ‘Si Mamat Kepala Senget’ yg tolong capture.

Saya cover yg kat dalam dewan je 🙂

Banyak perkara yg saya pelajari hari ni:-

-Tak semestinya bos yg kita tengok ‘kerek’ tu, dia tak perihatin. I used to ‘evaluate’ people from my 1st impression. Setelah bertahun dalam ‘trauma’, hari ni saya sedar yg bos saya tu baik. Baik lah agaknya sbb semalam dia mintak maaf, tak dapat nak assist saya pindah pejabat. Baik lah agaknya sbb semalam bergegas staff maintenance cari saya bila saya bagi tau dia yg talipon saya tak boleh call out. Baik lah agaknya sbb hari ni dia tanya birthday saya.

-Bila kita sakit hati dengan seseorang, perkara yg kita buat ialah diamkan diri. Bila jumpa, sembang yg patut-patut je. Sepatah dia tanya, sepatah saya jawab. Tak perlu nak cakap panjang-panjang, sbb takut ada cair sbb ‘terlaser’. Bagi saya, kalau perkara tu betul, sepatutnya disuarakan secara depan, bukan dibelakang saya. Besides, saya makan nasi, bukan makan org. Tak faham bila ada sesetengah org, belakang kita cakap pung-pang-pung-pang, bila depan kita…pijak kerengga pon tak mati. Tak pernah rasa tersentap mcm ni punya hebat..sampaikan bila saya tengok muka dia, rasa rasa mcm nak paling tempat lain. Sabar lah wahai hati…

-Saya menjauh bukan sebab saya benci, saya menjauh bukan sebab saya lupa…tapi saya rasa kewujudan saya cuma untuk org ambil kesempatan. 5 tahun dalam ‘trauma’, sekarang saya dah boleh tarik nafas lega. Alhamdulillah..

**hari ni ada org mengadu dgn saya, yg dia stress tahap gaban. what can i do? just laugh..maaf, i can’t do anything coz i’m TAKEN.

**sabar itu indah**

 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

~26 April 2016~

image

Hati rindu sangat-sangat dgn yg berbaju hitam tu.
Miss all those days that we’ve spend with other ‘siblings’.
I feel like wanna hug U and cry.
Sorry for not answering all your questions. But…your joke damn deep!touch!cried!
People might said that I had forget everything & throw away all the memories..but deep inside my heart, I really feel the pain when I’ve to ignore everything.
Believe me, so many thing that I’ve to consider before I can make the decision to meet U all.

And…the consequences was a major fight with my luv one.

Erm…it is not very easy to become as me.

*wounded & bleed inside*
*wipe all tears with my own hand*

Posted in Uncategorized | Leave a comment