~28th April 2016~

3rd

Saya jadi bidan terjun dari bangunan 44 tingkat, bilamana saya ‘terpaksa’ jadi camerawoman utk event hari ni (1st Staff Assembly for year 2016). See my boss up there, happy as always.

Erm..bnyk gambar-gambar awal ni ‘Si Mamat Kepala Senget’ yg tolong capture.

Saya cover yg kat dalam dewan je šŸ™‚

Banyak perkara yg saya pelajari hari ni:-

-Tak semestinya bos yg kita tengok ‘kerek’ tu, dia tak perihatin. I used to ‘evaluate’ people from my 1st impression. Setelah bertahun dalam ‘trauma’, hari ni saya sedar yg bos saya tu baik. Baik lah agaknya sbb semalam dia mintak maaf, tak dapat nak assist saya pindah pejabat. Baik lah agaknya sbb semalam bergegas staff maintenance cari saya bila saya bagi tau dia yg talipon saya tak boleh call out. Baik lah agaknya sbb hari ni dia tanya birthday saya.

-Bila kita sakit hati dengan seseorang, perkara yg kita buat ialah diamkan diri. Bila jumpa, sembang yg patut-patut je. Sepatah dia tanya, sepatah saya jawab. Tak perlu nak cakap panjang-panjang, sbb takut ada cair sbb ‘terlaser’. Bagi saya, kalau perkara tu betul, sepatutnya disuarakan secara depan, bukan dibelakang saya. Besides, saya makan nasi, bukan makan org. Tak faham bila ada sesetengah org, belakang kita cakap pung-pang-pung-pang, bila depan kita…pijak kerengga pon tak mati. Tak pernah rasa tersentap mcm ni punya hebat..sampaikan bila saya tengok muka dia, rasa rasa mcm nak paling tempat lain. Sabar lah wahai hati…

-Saya menjauh bukan sebab saya benci, saya menjauh bukan sebab saya lupa…tapi saya rasa kewujudan saya cuma untuk org ambil kesempatan. 5 tahun dalam ‘trauma’, sekarang saya dah boleh tarik nafas lega. Alhamdulillah..

**hari ni ada org mengadu dgn saya, yg dia stress tahap gaban. what can i do? just laugh..maaf, i can’t do anything coz i’m TAKEN.

**sabar itu indah**

 

 

Advertisements

About nuzai

simple... but sometimes complicated
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s